3 tips för att bli mer produktiv

Produktiva personer är enligt oss väldigt inspirerande, och även vi har som mål att vara detta. Det går dock såklart inte att vara produktiv hela tiden, och det är heller inte det som vi uppmanar er att sträva efter.

Det vi kommer göra i denna artikel är att tipsa om 3 olika sätt som kan göra dig mer produktiv. Förhoppningvis kommer detta i sin tur leda till att du blir mer effektiv med din tid.

Gå upp tidigt

Trots att det kan vara väldigt jobbigt att kliva upp tidigt på morgonen går det inte att tala emot att man kan få väldigt mycket gjort om man gör detta. Såklart blir man per automatik inte produktiv av att enbart sätta alarmet tidigare på morgonen, utan det krävs förstås att man tar vara på denna utökade tid för att få saker gjort.

Något som är väldigt viktigt att komma ihåg när det kommer till att gå upp tidigt på morgonen är att man inte bör gör detta för att samtidigt prioritera bort sömn. Sover du inte tillräckligt kommer du inte ha någon ork till att vara mer produktiv på morgonen, så se därför till att gå och lägga dig tidigare om du ska kliva upp tidigare.

Sätt upp mål

En förutsättning för att man ska kunna vara produktiv är att man faktiskt vet vad man ska få gjort. Vi rekommenderar därför alltid att du ser till att att sätta upp mål på saker och ting som du vill genomföra.

Man kan dels sätta upp dagliga mål, men det kan även vara en god idé att sätta upp veckovisa- eller månadsvisa mål.

Lägg ifrån telefonen

Telefonen är riktig bov när det kommer till att slösa bort tid som egentligen skulle kunnat spenderat på ett mer produktivt sätt.

Vill du få något gjort och slippa bli störd av notiser rekommenderar vi att du lägger ifrån dig telefonen. Förslagsvis låter du den ligga i ett annat rum så du försäkrar dig på att du verkligen inte kan bli störd av den.

Lämna en kommentar