Tänk på detta när du ska ut och campa i skogen

Det finns inte mycket som är lika härligt som att campa ute i naturen och bara vara. Jag, Johan och Erik brukar åtminstone en gång varje sommar ge oss ut i skogen och campa i några dagar. Enligt oss är det ett väldigt bra sätt att koppla av och skärma av dig från sociala medier och internet.

Eftersom vi gjort detta i många år nu skulle vi vilja påstå att vi har fått en ganska bra koll vad man ska tänka på när man ska campa i skogen. Därför tänkte vi att det kunde vara kul att också dela med oss av det vi lärt oss under årens gång.

Vi tänkte helt enkelt i denna artikel dela med oss av de saker som vi anser är viktiga att ha koll på när man campar i skogen. Förhoppningsvis kommer dessa tips göra det lättare för dig att också ge dig ut i naturen.

Har du koll på allemansrätten?

Här i Sverige har vi något som kallas för allemansrätten. Detta är ett privilegie för alla som älskar att vara i skogen. Denna lag gör möjligt för oss att obehindrat få befinna oss i naturen oavsett om vi är ägare över marken eller inte.

Med denna stora frihet kommer också en lika stor del ansvar. För trots att alla människor i Sverige har rätt att vara i skogen så är det inte tillåtet att förstöra naturen runt omkring sig. Om du ska ge dig ut i naturen tycker vi därför att du ser till och läser på lite om allemansrätten. På så sätt kommer du få koll på vad du får och inte får göra i naturen.

Ta med dig tillräckligt med kläder

Det finns knappast något värre än att gå runt och frysa när man är ute och campar. Se därför alltid till att ta med dig tillräckligt med kläder. Hur mycket kläder som är tillräckligt beror dels på hur länge du planerar att vara i skogen, men även hur vädret är.

Om väderleksrapporten säger att det kommer bli dåligt väder kommer du såklart behöva ta med dig mer kläder än om det skulle bli soligt och varmt. Ta därför en titt på det förväntade vädret och planera utifrån det.