Tänk på detta när ska göra matlådor

Det är väldigt smidigt och smart att göra matlådor som man kan ta med sig till jobbet och äta när det är lunch. Detta kräver dock att man ser till att planera sin matlagning ordentligt.

I korthet kan man säga att det finns två alternativ gällande hur man kan göra. Antingen lagar man lite extra mat varje kväll så att det finns rester kvar som man kan ta med dagen efter. Eller så kan man förslagsvis en gång i veckan ser till att laga mat som kommer räcka till matlådor i flera dagar, med andra ord att matpreppa.

Det är just det sistnämnda alternativet som vi kommer skriva lite mer om i denna artikel idag. Jag, Erik, och Johan försöker nämligen alla tre att göra matlådor som vi kan ta med oss till jobbet, och har under våra år som knegare samlat ihop ett par olika tips när det kommer till att matpreppa och förbereda matlådor.

Lätt att laga och ska smaka gott

Enligt oss är det superviktigt att de maträtter som man ska matpreppa är lättlagade och smakar gott.

Vi har iallafall inte lust att stå och laga mat hur länge som helst, och för oss är det även väldigt viktigt att man kan njuta av maten som man äter. Det ska inte vara supersimpla maträtter bara för att det ska gå snabbt – det måste finnas en balans helt enkelt.

Anpassa efter dina förutsättningar

Har du tillgång till en mikrovågsung på din arbetsplats? Svaret på denna fråga bör i högsta grad påverka ditt val av mat som du bör matpreppa till dina matlådor.

Om du inte kan mikra din mat rekommenderar vi att du lagar mat som är avsedd att ätas kyld, eller som åtminstone smakar gott kyld. Ett exempel på en sådan typ av maträtt skulle till exempel kunna vara pastasallad eller pizza.

Laga inte samma rätt varje gång

Vi försöker alltid att hålla oss ifrån att laga samma rätt mer än två gånger i rad när vi ska matpreppa till våra matlådor. Detta gör så att man inte riskerar att tröttna på den mat man lagar.

Förslagsvis skulle det kunna vara en bra idé att snurra mellan åtminstone 6 olika maträtter som man matpreppar. Då går det tillräckligt länge mellan varje gång och man tröttnar inte på de maträtter man har i den rotationen.

Lämna en kommentar