Vad är kreditkort för något?

Idag finns det olika varianter av kontokort som man kan använda för att betala med. De absolut populäraste varianterna är debitkort och kreditkort – och det är just det sistnämnda alternativet som vi kommer berätta lite mer om idag.

Enkelt förklarat kan man säga att ett kreditkort är ett form av lån. Allt som du betalar för med detta kort betalas nämligen som namnet antyder på kredit. Det är som först i slutet av månaden som du kommer få en faktura skickad till dig med allt du köpt den senaste månaden. Denna faktura kan sedan betalas i sin helhet eller delbetalas.

Men varför skulle man vilja äga att kreditkort då? Ja, faktum är att det faktiskt finns en hel del olika fördelar med detta. Vi kommer i denna artikel idag gå igenom några av dessa fördelar, samt även gå igenom generell information gällande kring dessa kort.

Fördelar med kreditkort

Det finns som sagt en hel del olika fördelar med kreditkort som man inte kommer kunna ta del av om man använder sig av andra typer bankkort. Det är till exempel inte ovanligt att du som använder dessa kort kommer kunna få ta del av bonusar och cashback på de köp som du gör.

Kreditkort brukar även ha en hel del andra typer av förmåner. Exempelvis har du som äger ett American Express Gold Card tillgång till exklusiva lounger på flygplatser.

Sist men inte minst är det även väldigt tryggt att handla med kreditkort. Om du exempelvis skulle boka en resa och företaget du bokar ifrån går i konkurs kommer du kunna få tillbaka dina pengar. Detta hade man inte fått om man använt sig av ett vanligt debitkort. Så ett kreditkort har därmed en slags försäkring inbyggd i sig.

Jämför kreditkort

Idag finns det en hel del olika kreditkort som man kan välja mellan. Att jämföra alla olika alternativ på egen hand är dock inget som vi rekommenderar då detta hade varit väldigt tidskrävande, jobbigt, och riktigt tråkigt.

Istället kan man använda sig av jämförelsesajter som gör detta jobb. Dessa tjänster har redan sammanställt branschens alla olika alternativ så att du enkelt och smidigt kan välja vilket alternativ som passar dig bäst. Det är helt gratis att använda dessa tjänster så du förlorar inget på att iallafall ta en titt på deras jämförelser och sammanställningar.

Lämna en kommentar