Vanliga misstag att undvika vid fasadputs

Att putsa en fasad är en omfattande och tidskrävande process, och det finns en mängd saker att ta hänsyn till för att få ett bra resultat. Det är lätt att göra misstag under arbetet – särskilt om man inte har mycket erfarenhet av fasadputs.

Vi kommer i den här artikeln att gå igenom några av de vanligaste misstagen som man bör undvika vid fasadputs för att säkerställa att resultatet blir så bra som möjligt.

Nu kör vi!

1. Bristande kunskap och verktyg

Att ge sig på fasadputs utan att ha tillräcklig kunskap och lämpliga verktyg kan leda till allvarliga problem och kostsamma problem längre fram. Det är viktigt att man har en grundläggande förståelse för hur fasadputs fungerar och vad som krävs för att få ett bra resultat. Det är också viktigt att man har rätt verktyg och utrustning för jobbet, så att man kan arbeta på ett effektivt och säkert sätt.

Om man saknar kunskap om fasadputs och inte har rätt verktyg kan man riskera att göra avvikelser från standardprocedurer och riktlinjer vilket kan leda till dåligt resultat och skador på fasaden. Så om du inte riktigt känner dig trygg med din nuvarande kunskapsnivå, är det lämpligt att anlita professionell hjälp, t.ex. via denna länk: fasadputs / putsa fasad / Stockholm. Men värt att nämna är såklart att det finns fler företag som kan hjälpa till med detta och vi rekommenderar alltid att man jämför flera aktörer med varandra för att hitta det bästa valet av vad som finns tillgängligt att välja mellan.

2. Du anlitar första bästa företag

Det kan vara frestande att anlita det företag som erbjuder lägst pris när man ska göra fasadputs, men det är viktigt att tänka på att priset inte alltid är det viktigaste kriteriet. Det finns många företag som erbjuder fasadputs – och det kan vara svårt att veta vilket företag som är bäst lämpat för just ditt projekt.

Vi var inne lite på detta tidigare, men av den här anledningen så är det viktigt att man gör sin research och jämför olika företag innan man bestämmer sig för att anlita någon. Det kan vara en bra idé att be om referenser från tidigare kunder och att kolla upp företagets rykte och omdömen på nätet. Det är också viktigt att man får en detaljerad offert från företaget, så att man vet exakt vad som ingår i priset och vad man kan förvänta sig av företaget.

Att anlita ett företag som inte har den kompetens och erfarenhet som krävs för att göra en bra fasadputs kan leda till dåligt resultat och att arbetet måste göras om man har riktig otur. Låt därför denna del av processen ta tid så att resultatet blir riktigt bra!

3. Att inte förbereda väggarna

Att förbereda väggarna som man ska putsa är en av de viktigaste aspekterna av fasadputsning, men faktum är att den ofta förbises. Ytan måste vara ordentligt förberedd innan man börjar, för att se till att putsen fäster bra och håller länge.

Detta kan du göra på egen hand, men du kan såklart även anlita någon för att göra detta åt dig. Kolla runt med lite olika aktörer och bilda dig en uppfattning om vem eller vilka som du tror är det bästa valet för just dig och dina förutsättningar.