Vilka kosttillskott är bäst?

Om du tar din träning seriöst kan det vara en god idé att du införskaffar dig kosttillskott. Utbudet av dessa produkter är idag större än någonsin, men enligt oss är majoriteten av alla kosttillskott relativt onödiga och vissa kan faktiskt klassas som skräp.

Det finns dock vissa produkter som fyller ett väldigt bra syfte och som är väldigt kvalitativa. Vi kommer här nedanför lista (utan inbördes ordning) de kosttillskott som vi tycker är absolut bäst och som vi tycker är värda för dig att kolla in.

Innan vi sätter igång vill vi passa på och poängtera att man inte bör byta ut den vanliga maten man äter mot kosttillskott. Detta beror på att maten som vi äter innehåller fler ämnen än som kan isoleras i tabletter, pulver och andra typer av kosttillskott. Det är alltså viktigt med en hälsosam och varierad kost för att må som bäst.

Proteinpulver

Som vi precis nämnde ovanför är det väldigt viktigt att man äter tillräckligt med vanlig mat. Efter till exempel träning kan det dock vara lite knepigt att få i sig proteinrik mat snabbt. I dessa fall kan proteinpulver vara en väldigt bra lösning då detta är det i särklass lättaste sättet att få i sig protein.

Detta kosttillskott blandas antingen med vatten eller mjölk och går sedan därefter att dricka. Idag finns den en hel del olika smaker på proteinpulver, så sannolikheten att du kommer kunna hitta en som du gillar är väldig stor. Det är dessutom relativt billigt att blanda en ordentlig proteinshake som ger dig mycket protein.

Kreatin

Om du har som mål att öka i muskelmassa, prestera bättre, och bli starkare, så är kreatin kosttillskottet för dig. Detta supplement har nämligen pekats ut som ett av de mest effektiva om man vill bli just detta.

Anledning till detta är att kreatinet fyller på kreatinfosfatet i kroppen vilket i sin tur gör så att musklerna kan återhämta sig snabbare mellan varje träning. Som ni säkert känner till är det nämligen när musklerna återhämtar sig som de växer och blir starkare.

Lämna en kommentar